ЛИДЕРЪТ НА БСП: СПОКОЙНИ СМЕ ЗА ИЗБОРИТЕ, ОЧАКВАМЕ ДОВЕРИЕ

[quote]СТАБИЛНО УПРАВЛЕНИЕ БЕЗ НАС НЕ МОЖЕ ДА ИМА, УБЕДЕН Е МИХАИЛ МИКОВ[/quote]

Коалиция „БСП Лява България“ отива на изборите спокойна. Ние очакваме едно – да получим доверие от хората да ги представляваме. Да ги представляваме, за да защитаваме хората на труда в тази неравна битка, да ги защитаваме и по отношение на доходите. През годините сме доказали, че можем да защитаваме интересите на България в Европейския съюз и в отношенията с други партньори, включително Русия. Хората са изморени от избори, апатични са. От тази апатия печелят купувачите на гласове, както и тези които използват за вота корпоративни играчи. Техните интереси са различни от интересите на „БСП Лява България“. Това каза в Димитровград лидерът й Михаил Миков.

В пълната зала на драматичен театър „Апостол Карамитев“ заедно с него бяха водачът на листата за Хасково Чавдар Георгиев и останалите кандидати за народни представители на коалицията.

Димитровград е свързан с думичката социализъм. Не би могло да се говори за социализъм, без да се споменава Димитровград. Повече от век и четвърт лявата идея е доминираща политиката на България. Тя има своите върхове, спадове. БСП и нейните предшественици са били на власт, били са в опозиция, били са и в нелегалност, но винаги са били автентични представители на интересите на най-голямата част от българските граждани. Днес в „БСП Лява България“ има комунисти, социалдемократи, леви земеделци, защото целта е лявото да бъде обединено. Има и други, наричащи себе си леви, но те не могат да бъдат автентични.

Миков благодари на димитровградските социалисти за изборните резултати досега. Представляваме по-голямата част от българското общество, затова стабилно управление без нас не може да има, отговори той на въпрос за евентуалните бъдещи коалиции. Лидерът на БСП призова членовете и симпатизантите да бъдат активни и горди, така че вечерта на 5 октомври Димитровград да празнува, да празнува и „БСП Лява България”.

Въпрос имаше и за паметника на Георги Димитров, който, въпреки решението на общинския съвет и предвидените в бюджета средства, не е вдигнат. Съжалявам, че  проблемът с паметника не е решен, ще направя всичко възможно това да стане. Съжалявам, че правителството, в което сме участвали, по специално Министерството на културата, не се е произнесло категорично, откровен бе лидерът на БСП.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук