Лидерът на БСП Корнелия Нинова подава оставка

контакти

Лидерът на БСП Корнелия Нинова подава оставка, съобщи тя на брифинг след излизането на окончателните резултати от изборите „2 в 1.“ Причината, представянето на партията на последните избори – БСП получи 7 на сто от вота на избирателите. Националният съвет на партията трябва да реши дали ще я приеме, а конгресът на БСП е органът, който избира нов председател.

„Оценявам нашите резултати като катастрофални, pоради което поемам политическата отговорност и подавам оставка, свиквам Националния съвет. Един от зам.-председателите трябва да довърши мандата“, каза Нинова. Още от изявлението й – във видеото, на БНТ.

Същевременно, след изборите, Христо Иванов подаде оставка като лидер на „Да, България“. Лидерът на ДСБ Атанас Атанасов ще иска вот на доверие от членовете и симпатизантите на формацията. Ръководството на ПП пък се събира, за да направи анализ на ситуацията, след официалното обявяване на резултатите от проведените в неделя избори за ЕП и НС, стана ясно от пост на Кирил Петков.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук