ЛЕЧЕНИЕ С ПРЪСТИ И ЗВУЦИ

Съществува метод за лечение с помощта на особени лечебни жестове и звуци – пръсто-звуков метод. Емоцията, една или друга, представлява възбуждане на енергията в един или друг канал. Освен това съществува особен звук, характерен за тази енергия. Ако човек затвори каналите по особен начин и издаде особен звук, той може или да усили протичането на енергията, или да го спре. Всичко това се отразява на функциите на съответните органи и емоционалното състояние на човека. По такъв начин пръсто-звуковият метод позволява на човека сам да регулира своето психическо и физиологическо състояние.

Особени жестове и звукове за нормализиране на емоционалното състояние. В източната медицина пръстите на ръцете се отнасят към определени стихии и органи:

Палец – дърво, вятър /черен дроб, жлъчен мехур/;

Показалец – огън, жар /сърце, тънки черва/;

Среден пръст – земя, влага /далак, задстомашна жлеза, стомах/;

Безименен – метал, суша /бъбреци, бели дробове, дебело черво/;

Кутре – вода, студ /бъбреци, пикочен мехур/.

Съединявайки пръстите един с друг и произнасяйки определени звуци, може да се блокират емоционалните и физиологични състояния, а следователно и вредните въздействия върху функциите на организма и органите, свързани с тях.

Страх – кутрето се притиска към центъра на дланта, върху него се поставят средният и големият пръст. Произнасят се звуците на Земята – Ху, на Студа – Юй, и на дървото – Сюй .

Печал /тъга/ – безименният пръст се притиска към дланта, върху него се поставят показалецът и големият пръст. Едновременно с това се произнасят звуците на Метала – Си, и звукът на Вятъра – Сюй .

Тревога – средният пръст се притиска към средата на дланта, върху него се поставя големият. Произнасят се звуците на Вятъра – Сюй, и на Влагата – Ху.

Гняв /раздразнение/ – палецът се притиска към средата на дланта, безименният се поставя върху него. Произнасят се звуците Си – на Метала, и Сюй – на Вятъра.

Еуфория, преминаваща в угнетение – показалецът се поставя в средата на дланта и върху него се разполагат малкият и безименният пръст. Произнасят се звуците на Студа – Юй, и на Вятъра – Сюй…

Източник: www.dar-center.com 

[box_info]Целият свят в един екран с ТРАКИЯ КАБЕЛ www.trakiacable.net[/box_info]  

 

 



Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук