ЛЕГИЯ „РАКОВСКИ” ДА ПАЗИ ПАМЕТНИКА НА ШИПКА ПРИЗОВАВА СТАРШИНА – ПЕНСИОНЕР

контакти

[quote]ПО ЕДИН ДОБРОВОЛЕН НАРЯД ДА ДАДЕМ, ПРОБЛЕМЪТ СЕ РЕШАВА, СМЯТА ПЕТКО ПАТАРОВ[/quote]

Доброволци от Легия „Раковски” да пазят паметника на Шипка призовава старшината от резерва Петко Патаров, притеснен, че 137 години след Освобождението, върхът може да остане беззащитен. Идеята той обсъдил с колеги-пенсионери, които до един приели да участват.

Petko-PatarovЩом държавата няма пари за охрана на мемориала – символ, Легията би могла да се заеме. Сигурен съм, инициативата ще подкрепят множество членове, също – офицерите и сержантите от резерва. По един наряд на година да даваме, проблемът се решава, смята Патаров.

Той е член на структурата в Карлово, от където е, но живее в димитровградското село Крепост. Служил в армията над 20 години. Само на едно място –  военното летище до близкото село Узунджово. Пенсионирал се през 1983-а. Бивш военен е и брат му Дечо, в Карлово, също член на Легия „Раковски”.

Не щем пари, условия само да осигурят държавата или общината в Казанлък – стига. Другият вариант, щом е проблем издръжката на охрана, е да обявим акция за доброволни дарения сред пенсионираните офицери и сержанти. Над 20 000 сме, организирани – отговорни хора. По един лев да съберем, достатъчно ще е на първо време, смята старшина Патаров.

tivibearings ban

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

1 КОМЕНТАР

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук