Лакомства и подаръци за малчуганите в детските градини, забавления на Алеята, на 1 юни

Празнично меню е подготвено зо Деня на детето във всички детски градини в община Димитровград. Задължително ще присъства и любимият на малчуганите десерт – торта. За поредна година детските градини ще получат от кмета на общината и разнообразни подаръци за групите, съобразени с потребностите на всяка отделна градина, информират от Общината.

Общоградския детски празник ще започне от 17.30 ч. на Централната алея. Много и разнообразни работилнички и активности очаква децата на празника им.

На площада пред общината, по централната градска алея до площад „Поезия“ ще има разнообразни занимания. Също – къща за сладолед, пъстри балони, ще се рисуване върху лица. В „Забавна астрономия“ децата ще могат по достъпен начин да научат повече за Първия планетариум в България, който се намира именно в Димитровград. Любопитковците ще имат възможност да се впуснат и в „Занимателна математика“. За онези малчугани които харесват магията на театъра и киното с работилничката и играта „Стани актьор“ ще се потопят в атмосферата на професионалната подготовка за сцената на един актьор под вещото ръководство на професионалисти.

За най-малките е предвидена забавна интерактивна игра „Морско дъно“, през която ще преминат през различни  вълнуващи приключения. Целта е децата да се забавляват, като през това време упражняват различни по вид движения в пространството и научат нещо ново. В непосредствена близост, в работилничка ще могат сами да си изработят и морски обитатели. С „Корабни пътешествия“ техните каки и батковци ще открият вълнуващия свят в изработката и състезанието с кораби, където в шадравана на площад „Поезия“ членовете от клуб „Корабомоделизъм“ ще демонстрират възможностите на малките плавателни съдове.

Разбира се всеки ще може да си направи снимка за спомен на тематичната рамка за снимка за празника, а професионален фотограф ще запечатва щастливи моменти от събитието. Специално за празника талантите  от ОЦТИ „Галаксико“ ще ви срещнат с различни популярни приказни и анимационни герой, с които всеки ще може да се снима.

Още една изненада са подготвили организаторите за малки и големи в специалния Мото шоу рум „Викинги“, където ще има различни марки и модели мотори и АТВ. Там съвместно с рокерите от едноименния клуб всеки желаещ ще може да се снима и научи повече за така атрактивните превозни средства и тяхната безопасност.

Щура забава с танцовите и музикалните състави на изпълнителите от Дет  ски и младежки център от сцената на празника очаква децата в Деня на детето.

През целия утрешен ден в Художествена галерия „Петко Чурчулиев“ pd децата ще има детска работилничка за птички от хартия по метода на японското изкуство Оригами.

Децата ще разгледат и нарисуваните птички от гостуващия проект „Птици в града“ и ще узнаят любопитни и малко известни факти за птичките, които ни заобикалят всекидневно.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук