ХУДОЖНИЦИ СЪБИРАТ 100 ЛЕВА ЗА ЛАКОМСТВА НА 6 ДЕЦА С ДИАБЕТ

Специални лакомства, на стойност 99,95 лв. ще получат 6 деца от Димитровград, страдащи от диабет. Сумата бе събрана от благотворителната коледна изложба-базар, организирана от Дружеството на димитровградските художници и Клуба на дейците на културата.

Днес бе отворена урната от художниците Здравко Нейчев и Ангел Ганчев в зала „Асен Крайшников“, където бе позиционирана изложбата. Тя бе открита на 19 декември, като в последния работен ден за 2013 г. предстои свалянето на експонатите. Продадени са общо 14 произведения на изкуството, от които бяха събрани около 570 лв. Творците отделяха по 10% от стойността на всяка една откупка, пускайки ги в урната. В нея хората можеха да оставят и допълнителни средства.sredstva-izlojba

Ще отидем да купим лакомства подходящи за диабетици. След това ще тръгнем по адресите на 6-те деца, за да им ги раздадем, сподели Здравко Нейчев. Той изрази задоволство от благотворителната изложба-базар и заяви, че тя е постигнала целта си. 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

5 КОМЕНТАРИ

 1. Най-куцото е, че през тази изложба минаха ХИЛЯДИ хора! Тук не говорим само за продажби на произведения на изкуството! Ако всеки беше пуснал по едно левче и се беше лишил от дневната си доза кафе – паричките щяха да бъдат с една нула отзад, а усмивките на дечицата щяха да бъдат по-големи!… Горд съм, че бях един от организаторите на тази кампания, но не се гордея с нейния резултат! Малък град – малки ценности…

 2. Ако творците бяха дарили творбите си, парите щяха да са в пъти повече. Кое тук е благотворителното участие от тяхна страна?

 3. Цветков, аз знам каква беше идеята. Не казвам, че в последствие са се променили условията. Можеше съвсем благотворително творците да дарят част от произведенията си за каузата, не да печелят на гърба на децата. Димитровградчани са се „отчели“ подобаващо и коментара на Михаил Нейчев за мен е нелогичен. Истина е, че в Димитровград се събират трудно пари, но общата сума от базара никак не е малка, за да бъде коментирана по този начин. Не прави чест на организаторите.

  • Уважаема Наталия Делчева,
   По всичко личи, че нямате ни най-бегла идея каква беше идеята на изложбата и историята до откриването и. За това мисля да хвърля малко светлина върху блаженното Ви неведение. Идеята беше изложбата да бъде изцяло благотворителна и 100% от продажбите да бъдат предоставени за нужните на децата болни от диабет. Проблемът дойде от наема на изложбената зала на КДК. По традиция – всяка година до създаването на ДДХ, димитровградските художници не заплащаха наем за ползване на изложбената зала на КДК, но тази година, след ремонта и реновирането и трябваше да заплатят такъв. И нормално – в чужда къща всичко се плаща. За това, накрая решихме да дарим 10% от приходите, за да имаме възможност да си платим разходите за галерията и разходите по откриването на изложбата. Естествено, информацията, която Ви давам в момента – лесно може да бъде проверена чрез сверка на документацията на КДК и ДДХ.
   А сърцераздирателната констатация, че някой правел едни свежи кинти на гърба на децата болни от диабет е меко казано жалка.
   Поздрави – Михаил Нейчев

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук