Къщата на Наим Сюлейманоглу в Момчилград става музей

Идея и за издигането на чешма с барелеф на олимпийския шампион

контакти

Къщата на световноизвестния щангист Наим Сюлейманоглу в Момчилград да се превърне в музей. Тази идея обсъдиха кметът на общината Илкнур Кязим и посланикът на Турция у нас Айлин Секизкьок. Има и идея за издигането на чешма с барелеф на олимпийския шампион край новостроящия се мост, който ще свързва родното му село Птичар с международния път за Граничен контролно-пропускателен пункт „Маказа“, съобщават от Община Момчилград.

Илкнур Кязим и Айлин Секизкьок посетиха и разговаряха с майката на Наим – Хатидже Сюлейман. Възрастната жена получи подаръци от гостите си и благодари за вниманието, което й е оказано.

След срещата кметът и дипломатът посетиха и къщата на Наим, която се намира близо до стадиона в Момчилград. До навършването на двегодишна възраст световният шампион е живял в село Птичар, след което се премества със семейството си в града. В къщата в Момчилград Наим е живял до средата на 80-те години.

„Постройката е общинска собственост, което ще улесни превръщането й в музей. Наим Сюлейманоглу е най-известният момчилградчанин и съм убедена, че обществеността ще застане зад идеята да се направи музей в негова памет“, заяви Илкнур Кязим.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук