Кът с православни книги откри Градска библиотека „Пеньо Пенев“

контакти

Православен кът бе открит днес в Градска библиотека „Пеньо Пенев“ в Димитровград. В началото водосвет отслужи архиерейският наместник отец Георги, а след това благослови и литературата в обособеното пространство.

За реализиране на начинанието, библиотеката се обръща към специализирани в тази посока издателства. Издания получава, като дарение, от издателство „Благо слово“, девически манастир „Покров на пресвета Богородица“ в София, книжарница „Лествица“. Общо 240 писания и книги, които ще станат част от новия кът с иконостас.

Желанието ни е читателите на библиотеката да получат достъп до такава литература, сподели директорът на институцията Петко Каневски,който благодари на екипа си за успешната реализация на инициативата. Цитира мисъл на митрополит Климент /със светско име Васил Друмев, писател/: Има Православие у нас, има и български народ; няма Православие — няма и български народ.

Предстои подреждането на книгите в определена витрина. Характерното е, че те ще могат да се заемат за дома, а не да се четат само на място, уточняват от библиотеката.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

1 КОМЕНТАР

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук