Късметлия спаси кръста за трета поредна година от водите на Марица на Богоявление

Янислав Георгиев е смелчагата, който на Йордановден спаси кръста от ледените води на Марица в Димитровград днес. Късметът го спохожда за трета поредна година, защото разпятието се оказа в ръцете му и миналия и по-миналия път на Богоявление.

Янислав, който е футболист, не скри радостта си и заяви, че го движи вярата, желанието да бъде здрав, да почита българските празници и традиции.

Дарове той получи от кмета Иво Димов, а преди това архиерейският наместник отец Георги Тодев извърши ритуал по освещаване на кръста, водата и миряните.

33 се хвърлиха във водата за кръста. За всички тях са предвидени парични стимули, осветена икона на Рождество Христово и църковен календар за 2019 г.

Богоявленски ритуал ще бъде извършен и край бреговете на Марица в димитровградския кв. „Черноконево“, по-късно днес.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук