КЪСИТЕ СЪЕДИНЕНИЯ И НЕБРЕЖНОСТТА – ВОДЕЩИ ПРИ ПОЖАРИТЕ ПРЕЗ ЯНУАРИ

Късите съединения и небрежността при работа с огън са сред водещите причини за възникването на пожари през януари. Следват неправилното ползване на отоплителни уреди, не е малък и броят на инцидентите, които са в процес на установяване. Служителите от пожарната в региона са се отзовали на 161 произшествия, става ясно от обобщени за месеца данни на Областната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Най-много – 65, са пожарите без материални загуби. Тези с материални са 26, а аварийно-спасителните работи – 9. Пожарникарите от областта са участвали в 44 помощни операции, пострадал е един човек, загинали няма.

Пламъците през януари са унищожили 632 кв. м покриви, разгъната площ на сгради – 160 кв. м, има и 700 кв. м опушени стени. Инцидентите с леките коли са 4, изгорели са 2040 бали, 8 броя домашна техника и др.   

[box_info]НЕЛИТА –  имоти, кредитиране, експертни оценки: www.imotinelita.com[/box_info]  Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук