Къде сте, новинари? Къде си, общество…

контакти

Радост ГИНЕВА, във Фейсбук

Преди повече от половин час /постът е от 9, 15 часа/ приключи интервюто с Лютви Местан по битивито, от което стана пределно ясно, че лидерът на създадената от Турция партия се вижда в съвсем недалечно бъдеще като президент на автономна област тук. За целта обаче първо трябва да се признае турско малцинство у нас, за което Местан, с подкрепата на наставника си Ердоган (в това не може да има и грам съмнение), неистово настоява. Като си знаем, че поне от 2 десетилетия ни управляват майкопродавци, нищо чудно и това да стане някой ден.
Но да оставим управляващите настрана, те са ясни. Необяснимо е защо нищо от скандалното интервю не се появи досега в новинарските агенции, които в други случаи на мига разпространяват изреченото от обичайните заподозрени, обикалящи телевизионните студия. Мълчи и Блиц, където, още преди да приключат интервютата, публикуват части от тях с гръмки заглавия и още по-гръмки коментари. Мълчат политолози, социолози, авторитети в обществото, а това е страшно! Единствено от ВМРО обявиха, че се надяват на прокуратурата в този случай. И толкоз.
Тишина. Та започнах да се чудя, дали вече няма интифа отвън да сбъднем мечтата на Местан.
И какво правим всички ние, докога ще си мълчим и кротуваме?Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук