Къде са българите в Македония?

70 хиляди взели български паспорти, на ервоизборите гласували 109

От 60 до 70 хиляди македонци са получили български паспорти през последните 10 години, според различни публикации в интернет. На евроизборите обаче са гласували само 109.

Две секции за евроизборите бяха разкрити в Северна Македония – в Скопие и Битоля. За първата, с № 48, са осигурени 800 бюлетини, за втората, с №49 – пристигат 1000.

В избирателна секция № 48 броят на гласувалите е 75, както се вижда в протокола, а в избирателна секция № 49 – вот са упражнили 34.

Според още данни, като българи в Македония на официалното преброяване в 2002 г. са се декларирали 1417 души…, а според други – 1994. Догодина там ще има преброяване, което ще включва графа за етническа принадлежност. То ще даде отговори на няколко въпроса. Ако са отново нисък брой, ще е доказателство, най-малкото, за две неща – или са в други страни, или са взели паспорти само за облагата.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук