Къде да проверяваме за планирани прекъсвания на елзахранването?

Не са изключение случите, при които абонати биват изненадани от спиране на тока. В случаите, когато става дума за непредвидени аварии е практически невъзможно да се дава предварителна информация. Когато обаче се касае за планирания спирания и ремонти, това е възможно. При такива ситуации електроразпределителните дружества трябва да информират абонатите си, чрез разлепени съобщения или през интернет. И тогава обаче има риск някой да не разбере.

На сайтовете си дружествата имат раздели, на които предварително се дават информации за предстоящи прекъсвания на тока, както и за периодите.

Абонатите на Електроразпределение Юг /EVN/ могат да проверят на следния линк. При посещение на адреса се появява карта, на която трябва да се избере съответният район. След това се появява списък, ако има предстоящи действия.

Почти по същия начин е за „Електроразпределение Север“ /„Енерго про“/. Проследявайки линка, отново се появява карта, на която трябва да бъде посочено мястото.

На страницата на „ЧЕЗ Разпределение България“ АД има два раздела – „Аварии, текущи ремонти и планирани прекъсвания“ и „Проверка на адрес за планирани ремонти“, на следния линк. При тях няма карта, а търсачка, в която трябва да бъде изписано населеното място.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук