КУЧЕТА ОТ БЪЛГАРИЯ, ГЪРЦИЯ, РУМЪНИЯ И ТУРЦИЯ НА СЪСТЕЗАНИЕ В ДИМИТРОВГРАД

Кучета от България, Гърция, Румъния и Турция ще пристигнат в Димитровград този уикенд. В Киноложкия център, намиращ се в парк „Марица“ ще се проведе състезание за купа „Тракия“. То се организира на 29 и 30 ноември, началото е от 8:30 часа.

Засега, има записани 15 домашни любимци. От областта има участници от Хасково, Свиленград и Харманли. Състезанието включва работни кучета. Става въпрос за такива, работещи на границата, с полицията… Ще се оценяват качествата на четириногите като придружители, следотърсачи и защита, информира организаторът Георги Апостолов.

Надпреварата се провежда за трета година. Ще съдийстват международните съдии Сергей Трифонов – България и Лучиа Сава – Румъния . Наградният фонд е осигурен от фирма „Пурина Про План“ – световно популярна на пазара за домашни любимци.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук