Куп отличия за „Галаксико“ от международен фестивал

Куп отличия получиха танцьорите от „Галаксико“, от Международния фестивал на изкуствата ,,Кръстопът на музите“, който се проведе онлайн.

Младите таланти от Димитровград се представиха с 24 танцови състезателни танца и успяха да се класират абсолютно всички.

Наградените танци от класирането са: 14 първи, 8 втори и 2 трети места. Танцьорите се представиха в следните направления: Класически балет, Характерни танци, Съвременни/контемпорари и Модерен балет.

Това са поредните отличия, след успешното представяне на галактическите танцьори от ,,България танцува“, където успяха да спечелят цели 29 награди, както и Гран При в Съвременни танци.

Тези награди са напълно заслужени, сподели Тихомир Митев, художествен ръководител и хореограф на Общински центъра за танцово изкуство ,,Галаксико“, тъй като повечето от танцовите изпълнения са от новия танцов репертоар, който бе направен през лятото на 2021 г. Да се представят нови танцови изпълнения и да бъдат оценени с високи оценки от журито, това говори, че децата са се представили чудесно, посочва Митев.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук