Купон на свободата готвят българи в Канада

Окрилени от Конвоя на свободата, сънародници в Канада готвят масов купон срещу диктатурата на мерките, макар те да се либерализират, а изискването за ваксинация срещу коронавирус постепенно да отпада.

Българският купон ще е на 19 март в зала „София“, в Монреал. Предимство имат всички НЕ ваксинирани! Поканени са и всички, които се ваксинираха, но бяха против наложената диктатура! Поканени са и тези, за които прегръдката, целувката, жаждата за пътешествия и социален контакт са жизнено важни! Тези, които не спряха да се бунтуват и подкрепяха всеки, който беше свободомислещ и уважаващ правото на избор, най-вече за собственото здраве, е записано в призива-покана.

Сред организаторите на протестния купон е семейството на димитровградчанката Антоанета Йорданова, което живее в Монреал. Синът й Адриан Палашев е обявил събитието в социалната мрежа, а интерес проявяват не само сънародници в далечната страна.

Последното по-масово събитие на българи в Монреал е било на 13 март 2020 г. В проявата в средата на март и първа оттогава насам, по предварителни очаквания, ще се включат близо 200 българи. Иначе, са много повече. Част от тях се завърнали в България преди 1 ноември 2021 г., тъй като след тази дата, ако не си ваксиниран, си като затворник. Въпреки ограниченията обаче, много от нашите предпочели да не се ваксинират.

Все още не може да се пътува напълно свободно. Ваксинационните паспорти падат на областно ниво, но на федерално продължават да са в сила, включително летищата са с ограничителни мерки, но промяната на наложеното положение изглежда близо, казва Антоанета.

Отпадането на изискването за ваксинация за посещения в супермаркети, заведения и други по-големи обекти е в сила отпреди дни. Скоро, ваксинационен паспорт няма да се изисква и за всички обществени места в Квебек… Това става след изригналото недоволство, което предизвика Конвоят на свободата – спонтанен протест срещу ковид мерките и принудителната ваксинация. Хиляди канадци се стекоха от цялата страна с камиони, пикапи, джипове, коли, с които блокираха столицата Отава. Конвоят на свободата е безпрецедентно явление в 155-годишната история на Канада.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук