Културист и журналист – почетни граждани на Димитровград?

добри Делев с витрината от "Чикаго Про"

Две предложения за удостояване с отличието „Почетен гражданин на Община Димитровград“ са постъпили до определения срок – 30 април.  Те са за културист и пенсиониран журналист.

Първото е свързано с Добри Делев /на снимката/, който е първият български професионален културист, днес сред най-добрите в световния спортен елит. Предложение за удостояването му прави кметът Иво Димов.

Добри Делев е от онези млади хора, които се отнасят с уважение към традициите и с достойнство следват своите цели… За мен като кмет и гражданин, името на Добри Делев е сред онези разпознаваеми имена, които ни карат с гордост да споделяме успехите им, пише градоначалникът.

Второто предложение е за Димитър Бермски. Внесено е от Дружество на журналисти и Клуб на дейците на културата.

Димитър Беремски работи като журналист от 1957 г. до 1989 г., когато се пенсионира. След няколко месеца ще навърши 90 години. Това, което отличава Беремски в над половинвековната му дейност като общественик, е неговата френетична любов към града… Той е истински ветеран на димитровградския дух, пише в доводите.

На 4 юни от 17:00 часа в зала „Гроссето“ в Димитровград ще се проведе среща с обществеността. На нея всички желаещи могат да изразят мнението си за посочените две кандидатури за почетни граждани. Повече за тях може да видите тук.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук