Културистът Добри Делев с достойно представяне на престижно състезание в Ню Йорк

Амбицията му е да спечели силен турнир и да участва в голямата категория на „Мистър Олимпия“

Културистът Добри Делев се представи престижно на третото по големина в света състезание, след „Мистър Олимпия“ и „Арнолд Класик“, което е „Нощта на шампионите – Ню Йорк Про“. Почетният гражданин на Димитровград бе първият българин, участвал на „Ню Йорк Про“. Оттам той се прибра снощи, а надпреварата се проведе на 5 септември.

Беше изненадващо, защото ми се наложи да пътувам по работа в САЩ. Оказа се, че имам време за тренировки и вече бях влезнал във форма. Подготвях се за по-ранни състезания, но бяха отменени. В последния момент, преди да изтече визата ми, намерих време. Състезанието не бе планирано, но бях подготвен да изляза на сцената, сподели културистът.

В Нощта на шампионите Добри Делев се класира 11-и, като победи половината състезатели. Той обясни, че ако е имал повече време за подготовка, е можел да се класира и по-напред. В същото време, подчерта, че и сега трябваше да е на по-предна позиция, но е практика съдиите да изразяват определени предпочитания. В случая, първи е канадец, вторият и третият са американци, от Ню Йорк. Едва ли напълно заслужават, но най-важното е, че аз съм доволен от представянето си на това изключително престижно състезание, заяви мускулестият българин.

Нашият културист вече е в голямата категория

„Нощта на шампионите – Ню Йорк Про“ бе първото и вероятно последното за тази година състезание за нашия културист, който мисли за следващата. Различното при него е, че вече е в нова категория, голямата – Оупън, в която не се гледат килограми, всички са на едно. Сега той е 110 кг, за предишната по-ниска категория – 96 кг, споделя, че в последните 2-3 години, е изпитвал трудности да сваля килограми.

За в бъдеще амбицията ми е да спечеля някои от големите турнири, като сегашния, както и да направя участвие в голямата категория на „Мистър Олимпия“, сподели културистът Добри Делев. Пожелаваме му успех!Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук