КУЛМИНАЦИЯТА ПО АТРИУМ – ЗА ПРАЗНИКА НА ДИМИТРОВГРАД

контакти

Кулминацията по проект „АТРИУМ – Архитектура на тоталитарните режими на XX век в европейската градска памет“ за Димитровград ще се случи около 2 септември – празник на града. Тридневни събития ще промотират инициативата. Богата програма ще информира гражданите за дейностите, културното наследство и европейския маршрут. За събитията ноу хау ще се почерпи от вече осъществената в италианската община Форли тези дни пилотна проява. Информацията съобщи Жени Александрова, комуникационен мениджър по проекта. Тя допълни още, че има идея, след изграждане на новото кръгово на жп линията, Водната кула да се превърне в туристически информационен център, обслужващ целите по АТРИУМ.

От 12 до 15 юни екипът по проекта, воден от кмета на общината, пътува за Форли. Там бе подписано споразумение за учредяване на Асоциация. Иво Димов стана член на Управителния съвет, заедно с още 9 представители от други общини в Европа. За президент на Асоциацията бе избран Патрик Лийч, заместник-кмет на Форли, отговарящ за международното сътрудничество и културата. След учредяването, предстои втора среща. Тя ще се проведе през септември в хърватската община Лаген. Целта – избиране на Научен комитет, употреба на лого, условия за прием на нови членове, подпис на споразумение и др.

В рамките на проект АТРИУМ влизат 11 държави – Италия като водеща, България, Гърция, Румъния, Унгария, Словения, Словакия, Хърватска, Сърбия, Албания, Босна и Херцеговина. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук