КУЛЕКОВ СНИМА В ДИМИТРОВГРАД, ОЧАРОВАТ ГО ПАЗАРИТЕ

Иван Кулеков
контакти

Иван Кулеков снима филм за Димитровград или както той го нарича – „видеопис“. В средата на миналата седмица, на път за Кърджали, се отбива, за да заснеме различни сюжети. В Дом-музей „Пеньо Пенев“ се среща с главния уредник Живка Шишкова.

Разговаряхме за Пеньо Пенев, за архитектурата, за пазара и чалгата. Той ми обясни, че е решил да мине и да заснеме случайни, необработени и непреднамерени фрагменти, които след това да включи във видеопис за града, каза Шишкова.

През този ден известният писател, публицист и общественик е прекарал няколко часа в Димитровград. Освен камера е използвал и фотоапарат, за да попълни колекцията си от фотописи.

В неделя се връща  отново. Явно се е впечатлил от пазарите, тъй като е бил забелязан на Неделното и Автотържището, както и на Бабин пазар.

Живка Шишкова разкри пред нас, че той е обещал да участва в изложба, в която да покаже книгата си с фотописи. Отделно от това да представи в предстояща Нощ на музеите своите видеописи.

В творческите си проекти Иван Кулеков търси момента на изненадата на случайно избрано място. Повече за тях може да видите на http://www.kulekov.com/.

Иван Кулеков е роден в севлиевското село Хирево през 1951 г. През 1996 г. се явява с Христо Бойчев като кандидат президент на президентските избори. От 1999 до 2001 г. е сценарист на предаването „Хъшове“, а от 2001 г. досега — в „Шоуто на Слави“. Автор е на няколко книги, пише и сценарии на документални и анимационни филми.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук