Куклен спектакъл: Джелсомино в страната на лъжците

контакти

Кукления спектакъл за деца – „Джелсомино в страната на лъжците“, ще бъде представен на 8 април, от 11:00 часа, в ОДТ „Апостол Карамитев“, част от програма „Барбулино“. За първи път на сцената на димитровградския театър ще бъде представена драматизация по Джани Родари, съобщават оттам.

Спектакълът е дело на Държавен куклен театър – Стара Загора. Драматизацията и режисурата са на Елица Петкова. Автори на сценографията са Ива Гикова и Ивайло Николов. Музиката е на композитора Пламен Петков, анимацията на Роксана Маркова, а Теодор Киряков отговаря за нейното оживяване на сцената и мултимедията.

Драматизацията е с номинация за Наградата ИКАР 2017 на Съюза на артистите в България, в категорията „Куклен спектакъл“. Номинацията е излъчена от Гилдията на творците в кукленото изкуство. В категорията „Индивидуално постижение в кукленото изкуство“, Гилдията излъчва и номинация за Ива Гикова и Ивайло Николов за сценографията и куклите, драматизация и реж. Елица Петкова. „Джелсомино в страната на лъжците“ е приказка за порастването на едно момче. А неговата история разказва собственият му вътрешен глас.

Билети за спектакъла може да закупите на касата на театъра в Димитровград, на цени от 3 лева. Телефони за информация: 039166336 и 0879294603.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук