КУБИНЦИ ОВКУСЯВАТ ЛАТИНОФИЕСТАТА В ДИМИТРОВГРАД. АЛФРЕДО ТОРЕС НАЧЕЛО

контакти

Истински кубинци с Алфредо Торес начело ще придадат екзотичен привкус на първата за Димитровград и региона латино фиеста. Тя ще се вихри на 1 септември вечерта. Започва в 18,30 часа с дефиле от хотел „Славяни” до площад „България” пред общината, където горещите ритми продължават с участие и на гражданството. Това съобщи пред журналисти главният организатор – хореогрефът Тихомир Митев. Самият той също щял да се включи в танците на карнавала. Огромни платформи, монтирани на два камиона ще събират участниците от различни клубове в страната. Очакват се поне 200 човека, каза още Митев.

Множество изненади са подготвили организаторите за всички, които станат част от фиестата. Алфредо Торес ще учи хората на латино танци, ще има награди, ще се избира и кралица на вечерта, граждани ще се гънат наред с професионалистите на сцената.

Обмисля се вариант преди началото на карнавала платформите да обиколят града, за да провокират интереса и участието на повече хора, но, поради големите им размери имало опасения, че ще се затрудни движението по кръстовищата. Турът от „Славяни” до общината обаче е задължителен.

Замисълът е множество димитровградчани и гости на града да се включат в празника, за да стане истински карнавал. Условната възраст е от 6 до 66 години. Който дойде, няма да съжалява! Такова нещо в България не е правено, отсече Тихомир Митев.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

1 КОМЕНТАР

  1. Тихомир Митев да не се излага с подобни коментари.

    Не само, че са организирани подобни събития в страната, а нещо повече – били са и доста по мащабни.

    Най-пресният пример е пролетният латино карнавал по улиците на София.

    Ето линк към видео от 2011-та година:
    http://video.bgnes.com/view/18086

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук