Кръводарителска акция организират млади гербери

Кръводарителска кампания, с мото ,,В кръвта ти е да помагаш”, организира младежката организация на ГЕРБ в Димитровград. Тя ще се проведе на 20 април 2022 г. от 08:30 и 13:30 часа в офиса на ПП ГЕРБ в града.

Акцията ще осъществи съвместно с отделението по трансфузионна хематология към ,,МБАЛ – Хасково” АД. Младежите канят всички желаещи съграждани да се включат. Всеки здрав човек, на възраст от 18 до 65 години, може да дари кръв.

През 2019 година представителите на МГЕРБ проведоха кръводарителска кампания за пръв път и желаят да създадат традиция за нейното ежегодно осъществяване. Целта на кампанията е кръвта да бъде използвана за пациенти в нужда и да се изгради трайно позитивно отношение сред хората към доброволното и безвъзмездно кръводаряване. То ще гарантира бъдещото успешно преодоляване на ситуацията в България, свързана с постоянен недостиг на кръв и кръвни продукти, подчертават младежите. ,,В кръвта на всеки един от нас е да помага и ние вярваме в това”, подчертават те.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук