КРЪВОДАРИТЕЛИ В АКЦИЯ НА ТРИФОН ЗАРЕЗАН

Кръводаряване
контакти

Акция по доброволно кръводаряване се организира на 1 февруари, в деня на лозаря и винаря по стар стил –  Трифон Зарезан, в зала „Гроссето“, от 8:30 часа. Могат да участват граждани без здравословни проблеми, на възраст от 18 до 65 години. Инициативата ще премине под надслов „Един миг…за цял живот“. Два часа по-късно в залата ще се проведе дискусия на тема „Доброволното и безвъзмездно кръводаряване по света”.

Начинанието се организира по проект „Доброволно кръводаряване в Родопите /RHO DONATE”, финансиран по Програмата за европейско териториално сътрудничество „Гърция – България 2007-2013”. Хора от Източна Македония, Тракия и Република Гърция попадат в неговите граници като бенефициенти. Партньори по проекта са областните администрации на Хасково и Кърджали.

Общият бюджет е 895,056 евро. От тях 85%  съфинансира Европейския фонд за регионално развитие чрез програма „Гърция-България” и 15% от националните бюджети на двете страни. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук