КРИТИЧНО ОСТАВА ПОЛОЖЕНИЕТО В СЕЛАТА ДОБРИЧ И ВОДЕН

Най-критично на 10 март остава положението в селата Добрич и Воден. По-зле е в Добрич, тъй като населеното място продължава да бъде без ток и вода. Под тежестта на снега са паднали няколко стълба от елмрежата. Ток няма изцяло във Воден. По останалите села също има проблеми локални проблеми с елзахранването. Изготвен е план за действие между Община Димитровград и местните структури на EVN. Ситуацията постепенно се нормализира. Проблем остава достъпа до местата с авариите, съобщи Руси Вълев, старши експерт „Отбранително-мобилизационна подготовка“.

Продължава да бъде прекъснат пътят за Симеоновград, поради преливащата река „Мартинка“ в района на селата Злато поле и Брод. Тя прелива 40 см от нивото на пътя, като причина е скъсване на няколко места на дигата в северна посока. От Общината успокояват, че няма преливащи язовири в района на Димитровград. Така е, защото са предприети мерки по превантивното им източване.

Същевременно, от Областна администрация информират, че в община Хасково 14 села са без ток, 2 са без електрозахранване в община Димитровград, 8 – в Минерални бани, 17 в Стамболово и 2 в община Любимец. 6 села в община Стамболово и 2 в община Харманли са без вода. Екипи работят непрекъснато по отстраняване на повредите по електропреносната мрежа и възстановяване на водоподаването.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук