КРИБ: ПРАВИТЕЛСТВОТО ДА СИ ХОДИ! ВЕДНАГА

контакти

Правителството да подаде оставка веднага и безотлагателно да се проведат предсрочни избори! Такава позиция изразява Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България в разпратена до медиите декларация. Настоява се за формиране, след предсрочния вот, на национално отговорно мнозинство в парламента, което да излъчи стабилно правителство.

В съобщението се казва, че точно преди година от КРИБ са поискали оставка на кабинета, без отлагане. Конфедерацията бе единствената работодателска организация, която видя заплахата и реагира съобразно делегираните й права. Това бе общият глас на обединените в КРИБ български работодатели и индустриалци, които осигуряват ежедневно над 800 000 работни места и също така ежедневно носят отговорност за запазването им, въпреки неадекватните действия или престъпни бездействия на призваните да представляват суверена на страната – българският народ, се коментира в декларацията.

Работодателската организация смята, че нейните оценки и тревоги са основателни. Според нея, социалната справедливост и реформи не са били постигнати, като средства в размер на стотици милиони лева за малкия и среден бизнес намерили друг получател. От КРИБ са категорични, че държавата е допуснала тежки непоправими удари на реалния сектор, банките и финансовата стабилност, а енергетиката е в колапс. Няма също така адекватни здравеопазване, образование, еврофондовете са спрени, понижен е кредитния рейтинг, България пое в обратна на европейските и трансатлантическите ценности посока.

office2

 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук