КРИБ: ПОДКРЕПЯМЕ ПРОТЕСТИТЕ, ИСКАМЕ УСТОЙЧИВА И ПРЕДСКАЗУЕМА ВЛАСТ

контакти

ДЕКЛАРАЦИЯ

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България – КРИБ не е политическа партия и никога няма да бъде. Същевременно КРИБ като най-голямата работодателска организация не може да допусне предприемането на политически действия, които да доведат икономиката на България до колапс. Фирмите – членове на КРИБ изповядват основни демократични ценности като правова държава, върховенство на закона, икономическа свобода и толерантност. Те са създали и поддържат над 800 000 работни места. Тези хора споделят нашите ценности.

Откакто встъпи в длъжност на 29 май т.г. (преди двадесет дни) кабинетът „Орешарски”, както и парламентът, се занимават единствено и само със силовите структури на държавата, докато икономиката е оставена на заден план. След погазването на всички правила и процедури за избиране на ръководител на най-висшата инстанция на националната сигурност, ние проявяваме разбиране за мотивите, продиктували навременната и бърза реакция на Президента на Република България. Подкрепяме също така и справедливите искания на протестиращите наши сънародници на площадите на страната ни. Много от тях са и работодатели като нас или наши служители. И не очакваме тези протести да спрат в обозримо бъдеще.

По дефиниция КРИБ е заинтересована от устойчива и предсказуема изпълнителна власт. Ситуацията в момента обаче ни оставя една единствена алтернатива – да дадем възможност на истински активните български граждани да излъчат нов парламент в едни нови, демократични и честни избори. Без отлагане.

Конфедерация на работодателите и индустриалците в България Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук