КРЕДИТ И НЕМОТИЯ НАКАРАЛИ ГЕОРГИ ДА СЕ САМОЗАПАЛИ

контакти

Георги се казва мъжът от Димитровградския кв. „Мариино“, за чието самозапалване писахме по-рано. На място в квартала неговият чичо Ангел разказа, че немотията го е накарала да пристъпи към крайната мярка. Имал кредит от 12 хил. лв., бил безработен от четири години, преди това изкарвал прехраната си в леярна в бившата Централна ремонтна база на „Марбас“. Ходел от време на време да заработва на частно, но това явно се оказвало недостатъчно. Самозапалил се, използвайки бензин от моторна резачка за дърва.

Още информация споделиха негови близки и комшии. Сестра му на ул. „Родопи“, където и Георги живее, не пожела да отвори входната врата. През нея каза, че се чувства афектирана, а и вече е давала информация. Каза само, че положението на брат и не е тежко, но на нея и семейството и е тежко. Комшиите разказаха за самозапалилия се, че е добро момче и има добро семейство, с три деца. За да изкара малко средства,  ходел в Кипър, от където скоро се върнал. Някои казаха, че вчера го видели по улицата. Според тях, нямало конфликти в семейството. Бяха шокирани от случилото се.

Знае се, че Георги е на 31 години. Запалил се малко след полунощ, както се съобщава в бюлетина от пожарната. Болката накарала горящия човек да размисли бързо. Стоновете му чула неговата жена. Тя веднага скочила да помага в гасенето. Впоследствие се обадили на тел. 112. Пристигнала линейка и пожарна. Пострадалите транспортирали в спешното отделение на димитровградската болница. След оказване на първа медицинска помощ, ги откарали за лечение в Пловдив. 

На снимката – комшии на ГеоргиПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук