КРАСОТАТА НА БЪЛГАРКАТА ПРЕДСТАВЯ В ПЪРВА ИЗЛОЖБА НЕВЕНА СТЕФАНОВА

„Хубостта българска“. Така се казва откритата снощи в зала „Асен Крайшников“ първа самостоятелна изложба на Невена Стефанова. В портрети тя показва красотата на българската жена, облечена в традиционни народни носии.

В картините на Невена виждаме българската традиция и шевиците на женските костюми. Това е попадение за нея, за което я поздравявам, каза при откриването на изложбата творецът Гроздан Грозев.izlojbaNevena1

Невена Стефанова рисува от малка. Рисува и нейният баща, от който наследява таланта. Завършва полувисше училище в Дупница, специалност „рисуване“. Продължава обучението си по същата специалност в Софийския университет, в съчетание с педагогика. В момента е начална учителка в ОУ „Алеко Константинов“- Димитровград. В първата си изложба представя 20 творби, които могат да бъдат видени до 3 юли.

Рисувам за удоволствие. Освен портрети, имам и картини на друга тематика. Реших да споделя част от нещата, които правя, коментира Невена Стефанова. Много поздравления и цветя получи тя при откриването на експозицията „Хубостта българска“.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук