Край реката редят се, редят се тополите… Подкастрят ги в понеделник

контакти

Край реката редят се, редят се тополите… в Хасково, чието подкастряне ще стартира преди да побелеят от първия сняг.

Изпълнението започва в понеделник, с дейности по отсичане и намаляване на корените, съобщиха от Общината в областния град.

Това ще наложи временно да бъде затворен за движение част от булевард „България“, от № 50 до кръстовището с ул. „Крали Марко“ /до ПГЛП „Райна Княгиня“/. От там ще започне резитбата на тополите, които представляват опасност за хората и движението.

По поречието на реката в Хасково има 611 тополи. Повечето от тях са на възраст между 60 и 80 години. Обследването установи, че с влошено фитосанитарно състояние са 122 тополи. От тях опасни са 63 тополи, които ще бъдат премахнати през следващите месеци. Останалите общо 548 тополи подлежат на резитба за намаляване височината им до 30%, както и оформяне на короните им.

В района, от където започва резитбата, се намират 20 от всички 63 опасни тополи, определени за премахване. На мястото на изкоренените дървета, ще бъдат засадени нови.

Договорът за отсичане и намаляване короните на тополите в Хасково е за срок от една година. Общата стойност на дейностите е 106 хиляди лева без ДДС. В процеса на работа поетапно ще се затварят пътни участъци, за което гражданите ще бъдат информирани, за да отстранят автомобилите си от местата, където ще работи фирмата.

Община Хасково предварително поднася своите извинения на гражданите за неудобствата, които ще се създадат в процеса на работа по поречието на река Хасковска.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук