Коя е най-предпочитаната риба за българина?

контакти

Най-продаваният вид риба и за последната година си остава пъстървата. Тя, очевидно, продължава да е най-предпочитана и държи челната позиция, независимо от голямото разнообразие от риба и морски деликатеси, предлагани на българския пазар.

Това сочат данните от проучването на тенденциите в консумацията на риба от българския потребител, изработено от Kaufland България. Според анализа българинът предпочита родно  отгледаните риби пред внесените от съседните държави. Данните сочат още, че предпочитаните в миналото шаран и скумрия постепенно са измествани от ципурата и лаврака.

Българинът започна да обръща голямо внимание на здравословната и балансирана храна. Именно заради това рибата и морските деликатеси трайно се установиха на националната трапеза. Това, което наблюдаваме като тенденция, е че тези продукти вече се търсят с еднаква честота целогодишно, коментира Веселина Гюлева, ръководител „Риба и замразени продукти“ в Kaufland България. Тя допълва още, че отделно от стабилното потребление през цялата година, ръстът в продажбите в категорията скача драстично около Никулден, като покрай празника търсенето на шаран e рекордно.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук