КОСМОНАВТИ ПОСРЕЩАТ НОВА ГОДИНА 15 ПЪТИ

Екипажът на Международната космическа станция /МКС/ ще може да посреща настъпването на Новата 2016 година 15 пъти, съобщиха за ТАСС от Центъра за управление на полетите (ЦУП).

„На МКС Новата година ще настъпи 15 пъти“, каза представител на ЦУП.

Първата Нова година екипажът на МКС ще посрещне на 31 декември в 16:30 московско време, когато станцията ще прелети над Нова Зеландия. Новата година по московско време, по което работи ЦУП, ще настъпи, докато МКС се намира над Атлантическия океан между Южна Америка и Африка.

Когато 2016 година настъпи по Гринуич (3:00 часа московско време на 1 януари), екипажът ще прелети над Тихия океан, западно от бреговете на Чили.

В момента, когато в Хюстън /там се намира американският Център за управление на полетите/ посрещат Новата година (9:00 часа московско време на 1 януари), МКС ще е над Тихия океан, ще прелети над Маршаловите острови.

За 15-и път Нова година на МКС ще отпразнуват на 1 януари в 14:05 часа московско време, прелитайки югоизточно от Нова Зеландия.

В състава на екипажа на МКС влизат руските космонавти Михаил Корниенко, Сергей Волков и Юрий Маленченко, американските астронавти Скот Кели и Тимъти Копра, а също британският астронавт Тимъти Пик.

Източник: БТАПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук