Коронавирусът стигна и Хасково. Заразена е млада жена

За нови 21 случая на установен коронавирус в страната информира на редовния си брифинг началникът на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски. С това броят в България стигна 264. Два са новите градове, добавени към нерадостния списък – Хасково и Кърджали. Носители на вируса са и двама военослужещи, завърнали се от Косово и Румъния, разбра се още на брифинга.

Случаят в Хасково се отнася за млада жена, била в контакт със свои роднини, пристигнали от Англия, после отпътували за Турция. Сама е съобщила за симптомите си, след като вдигнала температура. Настанена е в инфекциозното отделение на МБАЛ – Хасково и е в добро състояние. Жената е била контактна единствено със съпруга си, който е поставен под домашна карантина.

Добрата новина е, че 8 от хоспитализираните, досега, пациенти вече са оздравели. Очаква се / днес, 27 март- б. а./ да бъде изписан още един, каза генерал Мутафчийски. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук