Корнелия Нинова подаде оставка

Свикват конгрес на БСП до половин месец

Корнелия Нинова е подала оставка като лидер на БСП пред Националния съвет на партията, по информация на Нова тв.

Подадената оставка трябва да бъде одобрена от Конгреса, след което да бъде назначен временно изпълняващ длъжността, който да довърши мандата.

Информацията идва ден след като Нинова обяви предложението си да стартира процедура за избор на нов председател на БСП и два дни след евроизборите, загубени от социалистите.

Подаването на оставката пред Националния съвет е станало минути след началото на заседанието. Той е взел решение да насрочи Конгрес на Левицата до 15 дни. На него ще бъде взето решение за новия председател на партията, по информация на БиТиВи.

Ще се явя на избор пред цялата партия, заедно с всички останали кандидати, ако Националният съвет одобри предложението… заяви ден по-рано Корнелия Нинова… Не може да считате, че от днес съм председател в оставка, по простата причина, че няма правила за избор на нов председател. Едва когато стартира процедурата, ще се оттегля, за да участвам наравно с всички кандидати, допълни тя. Развитието предстои…

Малко по-късно на официалния сайт на БСП бе публикувано изявлението на Корнелия Нинова, в което тя заявява, че поема цялата отговорност за загубата на евроизборите.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук