Корнелия Нинова в Хасково: Идните месеци са ключови за бъдещето на България

Водачът Смиляна Нитова: Коалиция „БСП за България“ единствена си изпълнява обещанията

Лидерът на БСП Корнелия Нинова бе посрещната днес в Хасково от водача на Коалиция „БСП за България“ Смиляна Нитова и останалите представители на листата за 29-ти Многомандатен избирателен район. Приветстваха я и десетки социалисти, симпатизанти, граждани. Визитата продължи в Димитровград, също с радушно посрещане.

Подготвили сме 10 конкретни решения за първите 100 дни на управление. Месеците октомври, ноември и декември ще са ключови за развитието на България в следващите години. Това зависи от начина, по който народът ни ще премине през тежката криза, заяви Корнелия Нинова.

Приканвам ви на 2 октомври да гласувате с номер 28 в бюлетината за Коалиция „БСП за България“, защото това е единствената политическа сила, която си изпълнява обещанията. За това може да съдите и от участието ни в правителството на 47-ото Народно събрание. В нашата управленска програма сме помислили за децата и семействата, за младите, за възрастните хора, за бизнеса, за всички български граждани. Подкрепете ни, за да продължим тези политики, призова водачът на листата Смиляна Нитова.

Участвахме в управление със сложна коалиция. Не беше лесно, но това, което обещахме като социалистическа партия, се постарахме да изпълним за кратките 6 месеца. Първата ни грижа бяха децата и младите, защото каквото и да правим в различните сфери – народ ако нямаме, няма да има смисъл. А ние сме в тежка демографска катастрофа. Затова осигурихме безплатни детски градини и ясли, увеличихме майчинството за втората година от 380 на 710 лева. Млади семейства с деца, които работят и плащат данък върху заплатата си, ги освободихме от данък 600 лева за едно дете, 1200 лева за две. Втората ни грижа бяха работниците и работещите бедни. Затова увеличихме минималната заплата от 650 на 710 лева, увеличихме ваучерите за храна от 80 на 200 лева, с които могат да се покрият и други разходи. Голямата ни грижа бяха възрастните хора. Увеличихме пенсиите средно със 167 лева за 6 месеца, при 162 лева за 12 години при управлението на ГЕРБ, заяви лидерът на БСП.

Затова трябва да продължим по същия път и да бъдем социалният щит срещу кризата, да бъдем социалният стълб в правителството, да бъдем защитник на хората през тежките зимни месеци, подчерта Корнелия Нинова.

В тази връзка тя конкретно обясни, че амбицията е да се наложи таван на цените на енергоносители – газ, ток, парно, вода. Освен това да се изземе свръхпечалбата от енергийните дружества, за да се разпредели справедливо на народа, на бизнеса… Намерението е още училища, болници общини и други подобни структури да бъдат върнати на регулирания пазар на еленергия. Нинова продължи, че БСП направи необходимото, за да се стабилизира икономиката, да се заздравят държавните предприятия, което е в основата, за да има социална политика.

БСП е партия на мира, заяви Корнелия Нинова, коментирайки темата с войната в Украйна. Категорично се обяви, че тя трябва да спре и по дипломатичен път да се стигне до разбирателство и възстановяване на отношенията. Няма да позволим България да бъде въвлечена във военния конфликт, категорично посочи тя. Обяви се още против санкциите срещу Русия, които водят до контрасанкции и до дестабилизация на цяла Европа.

В този момент България има най-голяма необходимост от стабилност, сигурност, предвидимост. БСП е формация на стабилността. Благодарение на тежката вътрешна реформа вече можем да кажем спокойно, че решенията се вземат от българските социалисти. Вие сте силата, обърна се Корнелия Нинова и призова за доверие на 2 октомври с номер 28 в бюлетината, за да има социална, стабилна, сигурна България.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук