Корнелия Нинова безапелационна в област Хасково с 85% подкрепа

Лидерът към социалистите: Промяната в БСП е необратима, да направим и промяната в България необратима

Корнелия Нинова безапелационно печели прекия избор за председател на БСП в област Хасково, с близо 85% подкрепа. Вотът за нея е сред най-високите в страната, в която подкрепата за Нинова е над 81% или 43 228 гласа, по предварителни данни.

В първия пряк избор за председател на БСП гласуваха 53 807 социалисти или 67.1% избирателна активност. За останалите кандидати гласовете са, както следва: Валери Жаблянов има 759 гласа или 1.4%, Кирил Добрев има 7914 гласа или 14.9 %, Красимир Янков има 1118 гласа или 2.1 %.

Подкрепата за Корнелия Нинова в Димитровград е почти колкото за област Хасково, в процентно изражение – 84. Да продължи да бъде тя начело на БСП желание са изразили 248 социалисти. В Димитровград общо са гласували 298 от имащите право 343, като 5 са невалидните бюлетини. Гласовете за Добрев са 35, за Жаблянов – 4, за Янков – 6 .

Най-висока подкрепата за досегашния и бъдещ председател на БСП в област Хасково е в Ивайловград – 98%. В четири общини Корнелия Нинова има 92% подкрепа – Харманли, Любимец, Тополовград и Свиленград. В Симеоновград е 87%, в Хасково – 80%, в Минерални бани – 63%…

Подкрепата на повече от половината от всички членове на партията е най-яркото доказателство, че партията е консолидира, единна и в удивителна кондиция. Това е одобрение на курса, който БСП провежда в политиката през последните 4 години и е желание той да продължи по същия начин. Вие направихте промяната в БСП необратима, но сега ни предстои много по-голямата задача – да направим промяната в България необратима, обърна се към съпартийците си лидерът Корнелия Нинова.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук