ИДЕЯ: „КОРАБА“ СТАВА АКВАПАРК ДОГОДИНА

контакти

Комплекс „Кораба“ да стане Аквапарк изрази намерение кметът на общината Иво Димов. Идеята му е още от миналата година, но тогава нямаше вариант за финансиране. Такова сега той вижда в програми, стартиращи от 2014 г. Според него, добър вариант е включване на съоръжението в мащабния проект за парк „Марица“, който веднъж кандидатства за финансиране, но не бе одобрен. Това ще доведе до оскъпяване, но ще превърне зелените площи в още по-приятно място за отдих на гражданите. В идейния проект се включва басейн, пързалки, заведение за бързо хранене и др.

Припомняме, че на няколко пъти местният парламент обявяваше процедури за предоставяне на концесия на сграда „Кораба“ и басейн „Миньор“, но все без успех. Последната бе обявена през юни 2012 г. и прекратена на заседанието на общинския съвет през януари тази година. Тогава стветниците решиха, че няма смисъл да гласуват нова концесия при същите условия. Изказани бяха мнения за нов анализ и критерии за стопанисване. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук