КОНЦЕСИЯ: „КОРАБА“ НЕ ТРЪГНА, БАСЕЙНЪТ НА СУХО

Концесия басейн Миньор
контакти

Местният парламент прекрати процедура за предоставяне на концесия на сграда „Кораба“ и басейнМиньор“. Тя бе обявена на 28 юни 2012 г., но никой не закупи документация за участие в нея. Такива процедури са правени няколко през годините, но все без успех. Не се явиха кандидати, дори и когато апетитният имот в сърцето на парк „Марица“ бе обявен за продажба.

Общинските съветници приеха само първата част от докладната – прекратяване на процедурата. Втората, отнасяща се до рестарт, отпадна. В нея бе записано, че новата процедура се обявява при условията на прекратената.

Местните парламентаристи решиха, че няма смисъл отново да гласуват същите условия, след като е ясно, че интерес на практика няма. Изказани бяха мнения за нов анализ и критерии за стопанисване. Председателят Димитров предложени „Кораба“ и басейна да минат в две процедури.

Осъществяване на дейности, свързани с културното и спортно обслужване и превръщане на мястото в привлекателно място за отдих, бе предмет на концесията. Скоро обаче това няма да се случи.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук