КОНЦЕРТ ЗА ПЪРВИЯ РОЖДЕН ДЕН НА ЧИТАЛИЩЕ „НОВ ПЪТ – 2011“

Читалище "Нов път - 2011"
контакти

С празничен концерт пред препълнена зала Народно читалище (НЧ)  „Нов път 2011“, село Добрич, отбеляза година от основаването си. С рецитали, народни и естрадни песни, изпълнени с хъс и дух, малки и големи самодейци сътвориха срещата на поколенията на сцената.

Концертът се състоя на 10 ноември. Той бе посветен, освен на първия рожден ден, и на Денят на народните будители. Завладяващата обстановка накара присъстващите да станат на крака и да запеят заедно със артистите. Ентусиазмът премина в хоро в двора на бившето училище, където се помещава читалището.

Празникът уважиха председателят на Общинския съвет Стефан Димитров, председателят на постоянната комисия по култура Христо Цветков, общински съветници. Градоначалникът Иво Димов изпрати поздравителен адрес. Такива пристигнаха още от редица самодейни колективи.

НЧ „Нов път“ е основано на 20 декември 2011 г. от 66 човека. Впоследствие е вписано в регистъра за юридически лица с нестопанска цел на Хасковския окръжен съд и в регистъра на народните читалища на Министерството на културата. Вписано е в регистъра на читалищата в община Димитровград, става и член на Съюза на народните читалища – България.

С учредяването са сформирани групи за народни, за стари градски и естрадни песни, детска група за художествена и група за театрална самодейност. Те ежемесечно провеждат репетиции и се включват с огромно желание във всяко начинание. Гордост за нашето читалище са всички отличия и медали, спечелени за краткото време, през което развиваме дейността си. Няма участие, в което да не получим признание за талантите си, категорични са от НЧ „Нов път“.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук