Концерти на „Точка БГ“ и Акустично джаз трио в Димитровград

контакти

Тази вечер от 17:30 часа в Градска библиотека „Пеньо Пенев” в Димитровград ще се състои концерт на „Точка БГ”. Той е част от програмата за Дните на поезията „Пеньо Пенев“, съобщават от Общината.

„Точка БГ“ е българска акустична група, в която влизат Тодор Янкулов, Зорница Попова, Красимир Първанов и Пламен Сивов. Освен музиканти, те са работещи медик, юрист и артисти. Името на групата идва от заглавието на една от най-популярните им песни. „Точка БГ“ е българска група, изпълняваща авторски песни на български език върху красива поезия и хубава музика. Четиримата имат множество самостоятелни изяви до този момент, свързани предимно с фестивалите за авторски песни (бардове, поети с китари). Обединяват се от идеята да изпълняват заедно собствените си авторски песни, като започват да ги аранжират за четири вокала и три акустични китари.

На 4 май, пък, от 18:00 часа в Изложбена зала „Асен Крайшников” ще бъде открита документалната фотоизложба „100 ГОДИНИ WES MONTGOMERY”. Непосредствено след това на централната градска алея „България“ ще започне концертът на Акустично джаз трио – Димитровград, с участието на вокалите Дария Боева и Мария Арнаудова. Проявите, освен че са част от програмата за Дните на поезията, са и почит към отбелязвания на 30 април Международен ден на джаза.

Снимка: архивПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук