КОНФИСКУВАНИ ПЛАТИНА, ЗЛАТО И СРЕБРО ВАДИ НА ТЪРГОВЕ НАП

контакти

Платина, злато и сребро продава в два отделнитърга НАП – Пловдив. Изделията са конфискувани и отнети в полза на държавата от митница Свиленград, Окръжен съд Хасково и Прокуратурата в Пазарджик, след което са предоставени на отдел „Държавни вземания“ в НАП за публична продан.Търговете ще се проведат на 19-ти август, а днес приключват огледите. От НАП напомнят, че кандидат-купувачи, които не успеят да проведат огледи днес, могат да разгледат снимки на изделията в електронния магазин на Агенцията на интернет адрес www.nap.bg в рубриката „Продажби“.

Платината е във вид на намотки, тъй като е извлечена от катализатори и дънни платки. Общото й тегло е 4,2 килограма и се очаква да предизвика интерес не само у лица, занимаващи се с електроника, но и у бижутери, тъй като платината често е предпочитана пред бялото злато заради специфичния блясък, който се получава в украшенията.

Няколко кюлчета и накити от злато с общо тегло 4,5 килограма допълват асортимента в двата търга. Впечатление между тях правят медалиони с образа на „Нифертити“ и пендар с надпис „Александър Втори“ от 22 каратово злато. Среброто пък възлиза на 91 килограма, от които 88,7 кг са кюлчета и 2,2 кг във формата на обеци, гривни, пръстени и синджири.

Тъй като освен украшения, за продан се предлага и голямо количество необработени изделия, изискване към участниците в търговете е да имат пълен лиценз по Валутния закон, даващ право за търговия и за преработка на благородни метали.

За повече информация, проявяващите интерес могат да звънят в отдел „Държавни вземания“ в НАП Пловдив. Подробности и снимки са публикувани в електронната страница на НАП.

olea-625-50 ban

 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук