Контрабандно злато в хладилника на камион откриха на Капитан Андреево

контакти

Над 1.2 кг златни накити в шофьорската кабина на товарен автомобил са били открити на митнически пункт Капитан Андреево на 9 април, съобщават от Агенция Митници.

На пункта пристига влекач с полуремарке с турска регистрация, превозващ стока от Турция за Полша. В превозното средство, между хранителни продукти в хладилника, са открити 3 картонени кутии.  Те съдържали 170 накита – пръстени, гривни, медальони, синджири, колиета. Според експертизата на вещото лице, откритите изделия са от 14-каратово  злато, с общо тегло 1256.70 грама и са на стойност 118 129 лева.

Контрабандните златни изделия са задържани. По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково, поясняват оттам.

Водачът на товарния автомобил, 48- годишен турски гражданин, е бил привлечен към наказателна отговорност. Спрямо същия е била взета мярка за неотклонение парична гаранция от 5000 лева, както и „забрана за напускане пределите на Република България“, освен с разрешение на Окръжна прокуратура град Хасково. Разследването по случая продължава.

Снимка: архивПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук