Контрабандни цигари от Турция за Франция хванаха на Капитан Андреево

Папиросите са открити в метални профили при проверка на товарен автомобил

контакти

22 900 кутии с контрабандни цигари, скрити в метални профили, откриха митничари при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция.

На 10 януари на митнически пункт Капитан Андреево пристига влекач с полуремарке с чужда регистрация. Водачът – турски гражданин, представил документи за превозваната стока- метални профили от Турция за Франция.

Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. В хода на контролните действия със специализирана рентгенова апаратура, инспекторите установяват зони с подозрителна плътност в декларирания товар. Извършена е физическа проверка, при която митническите служители откриват, че кухините на металните профили са пълни с кутии с цигари. Те са от две търговски марки, всички с чужд бандерол, на стойност 145 830 лева.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково, съобщават от Агенция Митници.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук