Контрабандни цигари в табуретки откриха на Капитан Андреево

контакти

8960 кутии с контрабандни цигари са били открити в 20 табуретки и 15 облегалки, които се намирали във влекач с полуремарке с турска регистрация, пристигнал на митнически пункт Капитан Андреево на 5 март, съобщават от Агенция Митници.

Турският водач представя редовни документи за превозвана стока, част от която мебели от Турция за Германия. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която инспекторите  установяват, че част от стоката – табуретки и облегалки, са необичайно тежки.

След пролъчването им с рентгенова апаратура са отбелязани подозрителни зони с висока плътност. Папиросите, без български акцизен бандерол, са открити при последвалото разглобяване на табуретките и облегалките.

Контрабандни цигари са открити и на 2 март в друг товарен автомобил с турска регистрация, който влиза в страната от Турция и пътува за Великобритания, информират от Агенция Митници. Под палети с превозваната стока са открити укрити 3330 кутии.

Контрабандните тютюневи изделия са задържани. На водачите са съставени актове по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени акцизни стоки – тютюневи изделия през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук