Контрабандни трюфели задържаха митничари

контакти

Опит за контрабанда на черни трюфели предотвратиха служители на митнически пункт Капитан Андреево.

На 26 май на пункта пристига лек автомобил с турска регистрация, на път от Турция за България. Водачът – български гражданин, който пътувал сам, заявил, че не пренася стоки за деклариране.

По метода „анализ на риска“, превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. В хода на контролните действия, сред багажа в колата са открити полиетиленови торби, съдържащи деликатесните гъби от вида черен летен трюфел, с общо количество 60 кг.

За подправката, характерна за модерната кулинария, водачът не представил също и официален сертификат за внос, като за случая е уведомен представител на Българската агенция по безопасност на храните на пункта.

На нарушителя е съставен акт по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени стоки без знанието и разрешението на митническите органи, съобщават от Агенция Митници.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук