Контрабандни медикаменти в камиона на косовар откриха на Капитан Андреево

контакти

Голямо количество контрабандни медикаменти в товарен автомобил, шофиран от косовски гражданин, са отрити на митнически пункт „Капитан Андреево“ на 12 февруари, съобщават днес от Агенция Митници.

На българския пункт от Турция пристига влекач с полуремарке с чужда регистрация. Шофьорът представя редовни документи за превозваната стока – ламинат от Турция за Албания. В товарното помещение обаче, са открити кашони, пълни с 22 936 таблетки, 2713 инжекционни разтвора, 76 мехлема с различно предназначение и 48 инхалатора. Сред декларираната стока са открити и 2 кашона, съдържащи 40 литра препарати за растителна защита, забранени за внос в ЕС.

На водача е съставен акт по Закона за митниците, за опит да бъдат пренесени стоки през държавната граница, без знанието и разрешението на митническите органи.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук