Контрабандни лекарства за хиляди левове задържаха на Капитан Андреево

Голямо количество контрабандни медикаменти са задържани на митнически пункт Капитан Андреево при проверки на три превозни средства, съобщават от Агенция Митници.

Най-голямото количество медикаменти е открито на 20 октомври, когато на пункта пристига автобус с турска регистрация, в който пътували двама шофьори и 17 пътници от Турция през България за Украйна. В багажника имало пет кашона, пълни с блистери, съдържащи различен брой таблетки, ампули, флакони и инжекции-писалки с различно предназначение, собственост на един от пътниците – азербайджански гражданин. Те са на стойност близо 158 хил. лева, според експертната оценка. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково.

При друг случай, на 13 октомври са открити 28 000 опаковки с витамини, след проверка на товарен автомобил с чужда регистрация, с водач-турски гражданин. Той представя редовни документи за превозваната стока от Германия през България за Азербайджан. При физически контрол обаче митничарите намират 8 палета недекларирани разтворими таблетки с надпис Vitamin C 1000 mg – общо 28 000 опаковки.

133 инжекционни разтвора с анаболни стероиди, пък, са открити при проверка на лек автомобил с българска регистрация. Водачът – български гражданин, пътувал със семейството си от Турция за България на 16 октомври. В багажника на колата се намирали 133 опаковки със 7 вида лекарствени продукти – анаболни стероиди.

На нарушителите са съставени актове по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени през държавната граница стоки без знанието и разрешението на митническите органи.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук