Контейнери за излишни дрехи, обувки и текстил разположиха в Димитровград

контакти

Контейнери за събиране и рециклиране на излишни дрехи, обувки и домашен текстил са поставени на 6 места в Димитровград, информират от Общината.

Продуктите, които гражданите ще оставят в тях трябва да са чисти и годни за употреба. Могат да се предават дрехи, обувки, хавлиени кърпи, пердета, завеси или друг домашен текстил. Оставяните в контейнара продукти трябва да са опаковани в торба, която може да премине през плъзгащият се отвор над дръжката, съветват от там.

Контейнерите са метални, конструирани така, че да не може да се вади тяхното съдържание. Вместимостта им е 1.8 куб.м. и първоначално ще бъдат извозвани веднъж седмично. При необходимост ще бъде увеличена чесотата на извозване, а върху самите контейнери скоро ще бъде разлепена информация за телефонен номер, на който гражданите могат да се обаждат, когато имат за предаване по-голямо количество. Годните за употреба дрехи ще бъдат изпращани за повторно използване в по-слаборазвити страни, а тези в по-лошо състояние ще бъдат рециклирани.

Категорично в контейнерите за дрехи, обувки и текстил не трябва да се изхвърлят пластмасови, стъклени, хартиени и други отпадъци, за които са разположени специални съдове из града, предупреждават от Общината.

Конкретизирани са и местата, където са разположени новите съдове:

  • Ул. „Отец Паисий, на завоя пред сградата на Градска библиотека;
  • Ул. „Иван Вазов“, пресечката с бул. „Г. С. Раковски“ в близост до светофара пред църковния храм;
  • Бул. „Г. С. Раковски“ срещу бензиностанция „Вито“;
  • Бул. „Ст. Стамболов“ на ъгъла зад блок №4 /по пресечката към новия Еконт/;
  • До спиркатата на бул. „Хр.Ботев“ №38;
  • Ул. „Хр. Г. Данов“ срещу входа на ОУ „Алеко Константинов“.

На Общината са предадени ключове за всички контейнери, в случай, че някой по грешка изхвърли документ, пари или ключове . За да си ги върне е необходимо да се свърже със служителите в отдел „Инвестиционна дейност, околна среда и води“ на телефон 0391 68271, които ще съдействат за прибирането им.

С поставянето на специализираните контейнери за текстил община Димитровград прави още една стъпка напред към възпитаването в навика за разделното събиране и опазването на околната среда. Подобни контейнери има най-вече в по-големите градове в страната като София, Пловдив, Русе, Габрово и други, коментират от Отдела.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

1 КОМЕНТАР

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук