Консултациите с парламентарните групи започват в празната седмица

контакти

След като свика първото заседание на 49-ото Народно събрание в средата на Страстната седмица, президентът слага началото на консултациите с парламентарните групи в друг символен период след Великден, през Светлата седмица.

В съответствие с Конституцията – чл. 99, ал. 1, президентът Румен Радев ще проведе консултации с представители на парламентарните групи в 49-ото Народно събрание. На 20 април, четвъртък, от 15.00 часа държавният глава ще проведе консултации с парламентарната група на ГЕРБ-СДС. От 17.00 часа президентът ще приеме представители на парламентарната група на „Продължаваме промяната – Демократична България“, съобщиха от прессекретариата на Президентството.

Първото заседание на новия Парламент започна на 12 април – Велика сряда, приключи на 19 април – Светла сряда, когато Росен Желязков бе избран за председател. Консултациите с парламентарните групи, като официално начало на опитите за съставяне на редовно правителство, започват на Светли четвъртък.

Светлата седмица започва след Страстната седмица. Дните от нея се наричат Светли или Празни и завършват с Томина неделя, както се нарича и целият период от седемте дни, когато се почита Свети Тома, известен като Неверни. Според традицията, в този период не трябва да се работи. Най-вече става въпрос за земеделска работа, защото посятото семе по това време не пониквало или давало малко и некачествен плод…Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук