Конкурс по краснопис посветен на 24 май обяви Градска библиотека „Пеньо Пенев“

В него имат право да участват ученици от община Димитровград от І до ІV клас

Конкурс по краснопис, посветен на Деня на буквите 24 май, обяви Градска библиотека „Пеньо Пенев“ – Димитровград. В него имат право да участват ученици от община Димитровград от І до ІV клас, включително. Той се провежда съгласно политиката на Библиотеката за насърчаване на четенето и грамотността на децата и подрастващите.

Конкурсът ще се проведе в 4 категории: І клас, ІІ клас, ІІІ клас и ІV клас.

Учениците работят самостоятелно върху посочен текст – стихотворението „Букви” на Цветан Ангелов.

Текстът трябва да бъде преписан с ръкописни букви при спазване на изучените правила за краснопис, правопис и пунктуация. Не се допуска използване на коректор, изтриване и задраскване на букви, думи или препинателни знаци.

Конкурсните работи се предават до 18:00 часа на 17 май 2021 г. в Детския отдел на Градска библиотека „Пеньо Пенев”, намираща се на адрес: Димитровград, ул. „Св. Кл. Охридски” № 7.

Специална комисия ще извърши преглед, оценяване и класиране в определените 4 категории. Предметни награди се предвиждат за първите три места в съответните категории, а за всички останали участници – грамоти.

Резултатите ще бъдат обявени на 21 май 2021 г., а награждаването на победителите ще се състои на 25 май 2021 г. в Лятната читалня на Библиотеката.

Конкурсните работи на класираните ученици ще бъдат публикувани на информационните канали на библиотеката: официалната интернет страница http://biblioteka.dimitrovgrad.bg/, Фейсбук страниците на Градска библиотека „Пеньо Пенев – Димитровград” и на Детския ни отдел; на нашите профили в Instagram -https://www.instagram.com/bibliotekadimitrovgrad/ и в Twitter -https://twitter.com/home?lang=bg ; както и в YouTube канала ни – https://www.youtube.com/channel/UCzMJWafYJGozn2bZirzZ9VwПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук